Technopolis

Technopolis

In Technopolis kun je terecht voor massa’s leuke interactieve experimenten, spectaculaire demo’s, verrassende wetenschapsshows of een automatisch theater over het menselijk lichaam. De website van Technopolis staat dan ook vol met educatief materiaal omtrent wetenschap en techniek. Voor kleuters vind je op de website alle interactieve opstellingen terug uit het kinder-doecentrum.

Leerkrachten kunnen op de website van Technopolis verschillende educatieve pakketten downloaden. Verder heb je ook de mogelijkheid om workshops te reserveren waarmee Technopolis naar school kan komen.Ook kan je enkele reizende interactieve opstellingen reserveren voor je school. Naast de publicaties biedt de website van Technopolis ook een experimentenpagina aan. Hierop staan verschillende experimenten beschreven die je met leerlingen zou kunnen doen. Er zijn uitgeschreven experimenten waarbij je zelf met materiaal aan de slag gaat, maar ook experimenten online. Daarnaast zijn er ook filmpjes en geluidsfragmenten van weetjes die de moeite waard zijn. Tot slot geeft het experimentengedeelte ook een lijst met vragen en antwoorden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je kan deze bron gebruiken als voorbereiding voor een bezoek aan Technopolis, maar de uitgewerkte pakketten zijn zeker ook geschikt om te gebruiken zonder een bezoek. Ook de experimenten kunnen perfect in de klas gebruikt worden tijdens de lessen wetenschap en techniek.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

De website bevat een pakket met de titel ‘proeven met al je zintuigen’. Dit pakket is een perfecte aanvulling voor de lessen rond zintuigen in de lagere school. De leerlingen werken in duo’s en voeren verschillende proefjes uit met de verschillende zintuigen. Zo leren de leerlingen de functies van de verschillende zintuigen kennen en ervaren aan den lijve wat allemaal een invloed kan uitoefenen op de zintuigen.

Kosten voor het gebruik van de bron

Een groot gedeelte van de publicaties is gratis te downloaden, enkele zijn betaald verkrijgbaar.

Praktische tip

Neem even de tijd om de pakketten goed door te nemen en maak er een selectie uit. Niet alles is kant en klaar bruikbaar in de les, maar alle materiaal kan zeker als inspiratiebron dienen om je eigen lessen verder uit te bouwen. Erg praktisch ter voorbereiding van een bezoek aan Technopolis is de pagina waarop je alle opstellingen kan bekijken en zelfs vooraf kan afdrukken. In een korte beschrijving kan je lezen wat de opstelling juist inhoudt.

Bijzonderheden

Technopolis biedt materiaal aan voor veel verschillende leeftijden, van kleuters tot secundair onderwijs.

← verder zoeken ga naar deze bron →