Teleblik

Teleblik

Teleblik is een website met duizenden uren televisie- en radiomateriaal, rechtstreeks uit de archieven van Beeld en Geluid.

Waarvoor gebruik je deze bron?

In Teleblik worden televisie-uitzendingen van o.a. de publieke omroepen en Polygoon via internet toegankelijk gemaakt voor het onderwijs. Het materiaal is snel en gemakkelijk te doorzoeken en af te spelen. U kunt zoeken op trefwoord, op omroep en via de alfabetische trefwoordenlijst. Bovendien kunt u met de digitale snijmachine zelf fragmenten uit programma’s snijden of eenvoudige montages maken. U kunt Teleblikmateriaal opnemen in uw eigen (digitale) lesmateriaal of elektronische leeromgeving. Zoek naar honderden uitzendingen, bewaar favoriete uitzendingen, maak eigen fragmenten met de snijmachine en toon zelfgemaakte montages in de klas.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Gebruik de video’s van Teleblik als toelichting op uw lesstof.

Kosten voor het gebruik van de bron

Teleblik is exclusief kosteloos beschikbaar voor scholen met een BRIN-nummer (het primair en voortgezet onderwijs en de BVE-sector). Scholen kunnen de volgende stappen volgen om zich te registreren:

Stap 1: Vul het registratieformulier in; Stap 2: Print de gebruiksovereenkomst en stuur deze ondertekend retour.

Lerarenopleidingen en PABO’s met een Academia licentie kunnen zich ook registreren bij Teleblik door te mailen via https://teleblik.nl/contact.

Om Teleblik te kunnen gebruiken, moet u elk schooljaar een nieuwe digicode activeren op uw Entree-account. U kunt deze digicode opvragen bij de Teleblik-contactpersoon van uw school, vaak de ICT-coördinator of directeur. Niet alle instellingen die toegang hebben tot de Kennisnet Federatie hebben toegang tot Teleblik. Neemt u in dat geval contact op met de ICT coördinator van uw schoolinstelling.

Praktische tip

Met de snijmachine maakt u heel eenvoudig zelf uw eigen fragmenten.

Bijzonderheden

Er zijn meer dan 65.000 video’s en radioprogramma’s uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te vinden, en de collectie groeit dagelijks.

← verder zoeken ga naar deze bron →