Topo Basis

Topo Basis

Met Topo Basis kun je online topografie en wereldoriëntatie oefenen met behulp van quizzen en puzzels. In de oefeningen komen alle termen van de Cito basistopografielijst aan bod: 100 in Nederland, 100 in Europa en 100 in de rest van de wereld.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt de bron natuurlijk om topografie te oefenen: van Nederland, Europa en de rest van de wereld. Leerlingen kunnen de oefeningen zelf thuis gebruiken, bijvoorbeeld als voorbereiding op een toets. Je kunt de puzzels en quizzen ook in de klas gebruiken als verwerkingsopdracht of om aan het eind van een hoofdstuk op een leuke manier te oefenen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Zet aan het einde van de les een quiz op het Digibord. Laat leerlingen één voor één naar voren komen om een antwoord aan te wijzen.
Oefeningen die aansluiten op de methode die je gebruikt, kun je meegeven als huiswerk. Leerlingen vinden de quizzen ook erg leuk om zelfstandig uit te voeren!

Praktische tip

Door de grote, duidelijke graphics is Topo Basis uitermate geschikt om te gebruiken op het Digibord.

Bijzonderheden

De uitgever van Topo Basis heeft nog meer websites met topografie quizzen gemaakt, zoals Toporopa, Topowereld en Topo vmbo.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →