Uitzending gemist

Uitzending gemist

Uitzending Gemist is een online portal van de publieke omroep waarop je eerder uitgezonden televisieprogramma’s vierentwintig uur per dag online en kosteloos terug kunt kijken. Ook is er de mogelijkheid om offline via je mobiele telefoon uitzendingen te bekijken. Daarnaast bieden sommige kabelaanbieders de dienst als on-demand-dienst aan in hun digitale pluspakketten.

Waarvoor gebruik je deze  bron?

Je gebruikt de bron om online diverse uitzendingen van de publieke omroep te bekijken.

Vele educatieve programma’s kunnen in de klas bekeken worden ter ondersteuning of introductie op een nieuw thema, project of les. Natuurlijk is het mogelijk om enkel een bepaald deel van de uitzending terug te kijken of deze op elk gewenst moment te pauzeren om te discussiëren en na te bespreken in de klas.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Voor een les over de tweede wereldoorlog typ je de zoekwoorden ‘tweede wereldoorlog ‘ in op Uitzendinggemist.nl. De portal verwijst je naar uitzendingen waar de tweede wereldoorlog aan bod gekomen is. Per uitzending staat steeds kort aangegeven waar de uitzending precies over gaat. Deze kun je nu gebruiken tijdens je lessen.

Ook het bekijken van het jeugdjournaal gaat heel makkelijk door ‘jeugdjournaal’ als zoekterm te gebruiken of bij de juiste zender te zoeken.

Praktische tip

De bron is makkelijk af te spelen op het digibord, maar ook op losse computers en zelfs tablets. Zo kun je middels verschillende werkvormen actualiteit en educatieve programma’s in de klas halen. Daarbij kunnen leerlingen natuurlijk ook zelfstandig op zoek gaan naar informatie

Bijzonderheden

Er is een handige NPO-app, waarmee je live en on demand programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op je iPhone, iPod touch en iPad kunt kijken en luisteren. De tv-programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending op Nederland 1, 2 en 3 en blijven dertig dagen beschikbaar.
Let op!

Bij zowel Uitzendinggemist.nl als de NPO-app  kan voor het PO(/VO) ongepaste content voorkomen.

← verder zoeken ga naar deze bron →