Wij-leren

Wij-leren

Als leerkracht zie je dat elke leerling andere behoeftes heeft. Soms gaat het te snel, dan weer te langzaam. Daarnaast zijn er nog de vele ‘rugzakjes’. Om goed met al deze verschillen om te kunnen gaan, is kennis nodig. Op Wij-leren.nl vind je informatie over didactiek en pedagogiek in de breedste zin, inclusief allerlei soorten gedragsproblematiek – van ADHD tot agressie en van autisme tot faalangst. De kennis wordt gekoppeld aan allerlei in te zetten middelen.

Zo vormt Wij-leren.nl een uitgebreide onderwijskundige kennisbank, met een helder beschreven begrippenkader. Daarnaast geven onderwijsspecialisten hun mening over actuele ontwikkelingen en delen zij hun visie in samenvattingen, verdiepingen en opiniestukken.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt Wij-leren.nl om informatie op te zoeken over bijvoorbeeld bepaalde gedragsproblematiek. Ook gebruik je de site om je onderwijskundige kennis op peil te houden.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Op Wij-leren.nl vind je een overzichtelijke indeling van diverse dossiers. Zo is er een dossier ADHD, een dossier Hoogbegaafdheid en een dossier Handelsgericht werken.

Je kunt echter ook zoeken op bepaalde didactische werkvormen, op differentiatie of op klassenmanagement. De site is een uitgebreid naslagwerk met antwoorden op een hele hoop onderwijsgerelateerde vragen!

Praktische tip

Wilt je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan aan het eind van elke maand een totaaloverzicht van de nieuwe bijdragen van die maand. Wij-leren.nl is ook te volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Bijzonderheden

Wij-leren.nl heeft ruim 5.000 unieke bezoekers per dag en 100.000 unieke bezoekers per maand. Dit zijn leerkrachten, IB-ers, schooldirecteuren, studenten en onderwijskundigen.

← verder zoeken ga naar deze bron →