Willem Wever

Willem Wever

Willem Wever is natuurlijk een populair kindertelevisieprogramma, maar bij het programma hoort ook een educatieve website, die prima geschikt is voor het onderwijs. Op de site kunnen kinderen gemakkelijk antwoord vinden op  alle soorten vragen. De vragen worden beantwoord met behulp van tekst, filmpjes en foto’s. De site is gemakkelijk in gebruik, waardoor leerlingen deze goed zelfstandig kunnen gebruiken.

Waarvoor gebruik je deze bron?

De site van Willem Wever draait helemaal om vragen en antwoorden. Je kunt de antwoorden op je vragen op verschillende manieren opzoeken. In de eerste plaats kun je kijken of jouw vraag al eerder gesteld is, door te zoeken in de categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld de categorieën wetenschap, aarde, geschiedenis, techniek, het menselijk lichaam en sport. Ook kun je de tv-afleveringen van Willem Wever terugkijken tot 1994. Misschien is jouw vraag wel een keer behandeld in de uitzending. Staat je vraag er nog niet bij, dan kun je deze insturen naar de redactie van Willem Wever. Je maakt dan ook kans om in de uitzending te komen.

Leerlingen kunnen dus zelfstandig op zoek gaan naar de antwoorden op hun vragen. Ook kunnen ze informatie opzoeken over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt of werkstuk. Er staat ook een aantal grappige spelletjes op de website, die bijvoorbeeld als ‘tussendoortje’ kunnen worden ingezet.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Je bent op zoek naar informatie over ‘verkoudheid’. Op de website zoek je dan op deze term via het zoekvenster. Je krijgt alle vragen die betrekking hebben op dit trefwoord, met natuurlijk de bijbehorende antwoorden. Het genre en de actualiteit van het antwoord staan erbij. Wanneer jouw vraag er niet bij staat, kun je deze zelf indienen bij de redactie.

Praktische tip

Leerlingen kunnen prima zelf experimenteren met de site, omdat de site op kinderen gericht is. Let er wel op dat er erg veel informatie op de site staat, waardoor sommige leerlingen wellicht wat meer sturing nodig hebben dan andere.

Bijzonderheden

+ Je kunt vragen insturen naar de redactie van Willem Wever, waardoor je vraag beantwoord wordt en er een kans is dat je in de uitzending komt!

+ Het programma is al sinds 1994 op televisie. Dit zorgt voor een rijk aanbod van diverse onderwerpen.

+ Elke categorie heeft zijn eigen game.

+ Het aanbod blijft vernieuwend, doordat er telkens nieuwe uitzendingen en vragen geplaatst worden!

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →