Wonderwijsweb

Wonderwijsweb

Wonderwijsweb is een portaalwebsite voor studenten van de lerarenopleiding, gericht op het gebruik van onderwijstechnologie in het basisonderwijs. Hoewel de site in eerste instantie bedoeld is voor studenten van de opleiding Bachelor in onderwijs – lager onderwijs aan de Artevelde Hogeschool in Gent, is al het materiaal op de site open voor iedereen. Cursusmateriaal, bronnen, educatieve software, eindtermen – Wonderwijsweb is een handige bron voor iedereen die in het onderwijs werkt en ‘iets met technologie’ wil doen in de klas.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Studenten van de lerarenopleiding gebruiken de bron om cursusmateriaal te vinden en om allerlei informatie over specifieke onderwerpen binnen de onderwijstechnologie te bestuderen. Maar alle oud-studenten kunnen dat natuurlijk ook; wil je iets weten over het inzetten van beeld in de klas? Over het maken van digitale oefeningen? Over het maken van een klaswebsite? Op Wonderwijsweb vind je handleidingen, tips en handige websites om technologie op een goede manier in te zetten in je klaslokaal.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Voor je opleiding of voor je intervisie heb je beeldmateriaal van een les nodig. Op Wonderwijsweb vind je onder het kopje Filmen als begeleidingstool allerlei handige tips over hoe je een goede opname kunt maken, maar ook waar je rekening mee moet houden. Aan wie moet je toestemming vragen om leerlingen te mogen filmen? Hoe zet je je video online? Waar plaats je de camera in de klas en wat vertel je de leerlingen?

Praktische tip

Wonderwijsweb is onlangs helemaal vernieuwd. Nog niet alle onderdelen zijn bijgewerkt. Bovenaan de site vind je een link naar de oude site, waar je voorlopig nog alle informatie kunt vinden.

Bijzonderheden

Wonderwijsweb geeft elke week een interessante ict-top. Via de Ict-tip van de week kom je op een pagina met alle tips van de afgelopen tijd.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →