Bronnen

Doe jij mee?

We zijn op zoek naar inspirerende verzamelingen van digitaal leermateriaal, om te vermelden in de Reisgids Digitaal Leermateriaal. Ken jij een bron die je graag wilt delen? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Wij sturen je dan het format op, waarmee je jouw bron kunt beschrijven.Om je op weg te helpen vind je hiernaast alvast een aantal suggesties. Daar kan je ook zien welke bronnen inmiddels al door anderen worden beschreven.

Jouw naam

Jouw e-mailadres

Bron die je wilt beschrijven

Alle ingezonden bronnen worden opgenomen in de website van de Reisgids Digitaal Leermateriaal, met vermelding van de auteur. Enkele bronnen worden geselecteerd en verschijnen ook in het boek.

Onder een bron verstaan we een verzameling van digitaal leermateriaal dat gecentreerd is op een plek en veel gebruikt wordt. Een individuele Yurls-pagina van een enthousiaste juf die alleen op de eigen school wordt gebruikt is dus geen goed voorbeeld.

We zijn op zoek naar bronnen die wijd verspreid zijn en rijk zijn aan leermateriaal. Of het dan gratis of betaald of van een uitgeverij of een enthousiaste leerkracht is maakt niets uit. Denk aan bronnen zoals wikiwijsleermiddelenplein, websites met verzamelingen van instructievideo’s, musea met een mooie collectie aan digitale bronnen, een verzamelingspagina van webquests, enzovoorts.