Gratis gebruik van Oefenweb voor Curaçao en Suriname

            

De Stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal heeft in de afgelopen jaren op zowel Curaçao, Bonaire als in Suriname het (digitaal) onderwijs op diverse manieren ondersteund. In nauwe samenwerking met Oefenweb (onderdeel van Prowise) zijn wij tot een overeenkomst gekomen om de oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds tot en mét schooljaar 2021-2022 gratis beschikbaar te maken voor het gehele onderwijs op Curaçao, op Bonaire en in Suriname. Voor de periode erna wordt ná evaluatie gekozen  uit twee opties:

  1. Nogmaals een gratis periode van 3 jaar
  2. Maximaal 50% van de dán geldende prijs in Nederland (momenteel vier euro per leerling per jaar)

Meer informatie over Oefenweb en de oefenprogramma’s is te vinden op de site oefenweb.nl.

Hoe kan ik aan de slag?

Om te starten met Oefenweb heb je een licentie nodig voor jouw school. Via het onderstaande formulier kan je die aanvragen. De Stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal zal de aanvragen valideren, en de school daarna de kortingscode toesturen waarmee de licentie gratis via de website van Oefenweb geactiveerd kan worden.

De school dient zelf een contactpersoon aan te wijzen die via de beheerpagina’s Oefenweb inricht voor de leerlingen en leerkrachten. Let op: voor de werking van Oefenweb is het van groot belang dat iedere leerling met een eigen, persoonlijke account gaat werken. Alleen dan kunnen de oefenprogramma’s zich aanpassen aan het niveau van de leerling.

De contactpersoon heeft in de dagelijkse praktijk tijd en ruimte nodig om Oefenweb te beheren, uit te leggen en het gebruik binnen de school te begeleiden. Alleen dan haal je het maximale uit de oefenprogramma’s.

Vraag de licentie aan →

Na het activeren van de licentie

Nadat je met de kortingscode voor jouw school de licentie hebt geactiveerd via de site van Oefenweb ontvang je een automatische mail met toegang voor de beheerder. Je moet via het Dashboard van Oefenweb dan nog een aantal zaken regelen. Wat je precies moet doen staat in de onderstaande PDF’s beschreven:

Via onderstaande pagina’s vind je meer informatie, hulp en instructies over het gebruik van Oefenweb. Bijvoorbeeld hoe je Oefenweb koppelt met Basispoort.