Ivana Betterson

Suriyouth

De echte ontwikkelingen komen van de nieuwe generatie. Dat moet ook Ivana Betterson gedacht hebben toen ze begon met haar jongerenwebsite Suriyouth, inmiddels overgegaan in de Facebookpagina. Woonachtig in Paramaribo en studerend aan het Institute of Management and Information Technology, startte deze jonge dame al op 15-jarige leeftijd een site waar de Surinaamse jeugd informatie kan vinden over alles wat hen bezighoudt; van toekomstplannen tot leuke feestjes en van Surinaamse sterren tot nieuws uit de buurt.

Hoe het begon

Al van kleins af aan wilde Ivana graag andere Surinaamse jongeren ontmoeten, en iets voor hen betekenen. Na een zoektocht over het internet, kwam ze op het idee om een website op te zetten speciaal voor de Surinaamse jeugd. Phill Tevreden van TMIL hielp haar daarbij en op 1 januari 2013 ging Suriyouth de lucht in. De inmiddels zestienjarige Ivana wil met haar bedrijfje de sociale ontwikkeling van Surinaamse jongeren verbeteren, maar wil hen ook entertainment en informatie bieden.

Welke stappen heb je ondernomen?

Om haar idee ook daadwerkelijk uit te voeren, volgde Ivana meerdere trainingen bij TMIL. Daar leerde ze zelf een website te bouwen, en ook te onderhouden. Google en YouTube waren daarnaast trouwe hulpmiddelen.

Wat werkte goed, wat werkte minder goed?

Echte struikelblokken heeft Ivana nog niet hoeven overwinnen, maar wat ze wel weet, is dat het doorzettingsvermogen vereist om zo’n plan uit te voeren. “In het hele proces moet je constant sterk in je schoenen staan.”

Toekomst

“Ik zie graag meer digitale middelen in de toekomst, ook in het onderwijs. Het is makkelijker en eenvoudiger beschikbaar. Wel is het belangrijk dat je je in de digitale wereld verdiept, voordat je ermee aan de slag gaat.”