Blendspace

Blendspace

Blendspace is een tool die je in staat stelt om binnen vijf minuten de mooiste lessen te ontwikkelen. Zelfs wanneer je over een onderwerp nauwelijks tot niks weet. Je kunt het zien als een soort online interactieve Powerpoint. Je kunt binnen een paar keer klikken Youtube video’s toevoegen, foto’s vanaf je computer uploaden. Je kunt zelfs een quiz erin verwerken! Wanneer je les klaar is, kun je deze opslaan, en makkelijk delen met leerlingen en collega-docenten.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Stel, je geeft een aardrijkskundeles over Spanje. Je wilt met een filmpje beginnen, waarna de leerlingen een quiz krijgen over de inhoud van het filmpje. Als verwerking wil je de leerlingen een teken- en vertaalopdracht meegeven. In Blendspace zoek je het juiste filmpje, type je de vragen in, en beschrijf je de opdrachten. Dit alles zet je in je presentatie, en klaar is je les. In plaats van lang zoeken op Google en vechten met Powerpoint, ben je nu in 5 à 10 minuten helemaal klaar!

Praktische tips

Wanneer je een account aanmaakt, zorg dan dat je je aanmeldt als ‘teacher’. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een klas aan te maken met je leerlingen door middel van een ‘class-code’. Wanneer je inlogt als student, kun je deze ‘class-code’ invoeren, en kun je de presentatie zelf doorlopen op je eigen device.

Bijzonderheden

Op dit moment is er een app in ontwikkeling voor de iPad-browser (Safari, Chrome..)!
Deze beschrijving hebben wij als studenten samen gemaakt. Je kunt ons vinden op jufelsminorklm.weebly.com. Ook op twitter vind je ons: Els en Elise

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Debbie Francke, Pontes Pieterzeeman, 24 mei 2017

Je kunt in Blendspace heel makkelijk veel verschillende digitale middelen bij elkaar zetten. Zelf zet ik bijvoorbeeld mijn PowerPoint en alle filmpjes die bij een les(senreeks) horen klaar in Blendspace. Als ik in de les ben, hoef ik niet meer apart alles op te zoeken en verschillende sites te openen.
Verder maak ik ‘lessen’ die ik op de ELO zet voor bepaalde onderdelen. Zo kunnen de leerlingen die moeite hebben met een bepaald onderdeel, nog eens rustig alles bekijken en extra opdrachten maken die ik klaar heb gezet.

Plus:

  • Makkelijk lesstof organiseren.
  • Opdrachten klaarzetten voor leerlingen.
  • Makkelijk te delen.
  • Gratis.
Laatst bewerkt door op 4 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →