Canva

Canva

Canva is een ontwerpprogramma, waarmee je om basis van een van de 50.000 sjablonen in verschillende categorieën snel en eenvoudig allerlei communicatieuitingen kan ontwerpen. Van Twitter-bericht tot briefhoofd en van Facebook-omslag tot Jaarboek.

Je kunt registreren met een bestaand Google-account of door een account aan te maken (minimumleeftijd is 13 jaar).

Bij het maken van een ontwerp kun je zoeken in een enorme bibliotheek van afbeeldingen (foto’s en illustraties), voorgedefinieerde lay-outs gebruiken, elementen (rasters, lijsten, lijnen en vormen en dergelijke) toevoegen. Natuurlijk kun je alle teksten en lettertypes aan passen en ook kiezen voor achtergrondkleuren of achtergrondafbeeldingen. Ook kun je eigen afbeeldingen uploaden vanaf je device of vanaf Facebook.
Je kunt met maximaal 10 teamleden samenwerken aan deze projecten.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Een overzicht van Sjablonen in de verschillende categorieën vind je op deze pagina. Voor al je communicatie-uitingen kun je Canva prima gebruiken, of het nu gaat om een uitnodiging, poster of een folder.

Canva is vooral geschikt voor het maken van statische graphics: van uitnodiging tot jaarboek en van social media banner tot en met presentatie. Ook logo’s maken en vervolgens gebruiken in de uitingen behoort tot de mogelijkheden.

Praktische tips

Onderin de startpagina kun je de taal voor de website instellen. Canva is helemaal in het Nederlands te gebruiken!

Na de eerste keer inloggen kun je een uitleg over Canva in 23 seconden volgen.

Er zijn ook allerlei (Engelstalige) tutorials.

Via de knop “Inspiratie voor ontwerpen” in het menu zie je allemaal mooie voorbeelden van wat gebruikers me Canva gemaakt hebben.

Waar is een handleiding te vinden?

Canva Handleiding

Laatst bewerkt door op 21 Juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →