Edmodo

Edmodo

Met Edmodo kun je de communicatie tussen leerlingen en leraren faciliteren (opdrachten uitdelen, inleveren, et cetera) en multimediaal lesmateriaal klaarzetten. Dit kan zowel op individueel als op groepsniveau.

Voorbeeld gebruik

Bij een les burgerschap over werknemersvaardigheden, laat ik leerlingen een mindmap maken met de tool popplet. Van te voren zet ik in Edmodo een instructiefilmpje van youtube klaar. In Edmodo zet ik ook voorbeeldmindmap klaar.  Nu hoef ik in de les me alleen nog maar te richten op ‘wat zijn werknemersvaardigheden’. Bij Prinsjesdag heb ik via Edmodo de leerlingen relevante filmpjes gestuurd die ze moesten bekijken als huiswerk. In de les kan ik dan direct aan de slag met opdrachten, de theoretische uitleg hebben ze thuis op eigen tempo kunnen bekijken.

Praktische tip

  • Laat leerlingen een account aanmaken met een voor hen overal toegankelijk emailaccount. Mochten ze vervolgens hun wachtwoord zijn vergeten , dan kunnen ze via dat account een nieuwe aanvragen.
  • Leerlingen krijgen hun cijfer niet te horen in de klas, maar altijd via Edmodo, dit stimuleert hen om op dat platform te kijken.
  • Je kunt groepen aanmaken,  deze sluiten na een aantal weken. Mocht je een nieuwe leerling in de klas krijgen, open je de groepen en kan de leerlingen zichzelf toevoegen.

Bijzonderheden

Edmodo is ook als app beschikbaar. Voor de leerling biedt deze app voldoende mogelijkheden. De docent kan hier niet de cijfers in noteren, dat doe je via de pc (www.edmodo.com). Kom je ergens niet uit, is er een uitstekende helpdesk vanuit Amerika met snelle antwoorden.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →