Go formative

Go formative

Het principe van Formative is simpel: je maakt een opdracht, je deelt de opdracht, de cursisten doen de opdracht en jij geeft feedback. De opdracht kan zijn wat jij wilt dat het is. Denk aan een enquête, een luistertoets, het checken van begrip na een uitleg of gewoon een test of toets. Zelfs het maken van een instructie is mogelijk!

Tijdens het maken van de opdracht zie je als leerkracht live wat jouw cursisten invoeren. Ook kun je de resultaten delen op het scherm zodat ze elkaars antwoorden kunnen lezen. Tijdens en na het uitvoeren van de opdracht kun je cursisten feedback geven. De feedback bestaat uit het typen van een reactie of het geven van punten voor een item. Afhankelijk van de instellingen die je hebt gekozen toen je de toets beschikbaar stelde, zien de cursisten die feedback meteen of pas later. Deze instellingen zijn op ieder moment te wijzigen. Dit geldt voor meer zaken in Formative. Alles is altijd aan te passen en dat heeft veel voordelen. Voor dit tool is wel een account nodig, verder zijn er meer functionaliteiten te krijgen bij een betaalde versie, de prijzen zijn hier te vinden.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Je kunt Formative zowel in het primair als in het voortgezet onderwijs op zoveel verschillende manieren en onderdelen inzetten voor alle vakgebieden… Bijvoorbeeld bij een schriftelijke vaardigheidstraining. Leerlingen reageren schriftelijk op een tekst en dat wordt klassikaal besproken door alle antwoorden te laten zien op het digibord, zodat leerlingen zo van elkaar kunnen leren.

Praktische tips

Bijzonderheden

Je kan ook met een smartphone gebruik maken van Formative.

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Holtland, Pieter Zandt sg, 19 september 2017

Plus:

  • Formatief toetsen.
  • Leerlingen volgen in wat ze doen.
  • Direct feedback geven.
Laatst bewerkt door op 13 juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →