iTunes U Course Manager

iTunes U Course Manager

Waarvoor gebruik je deze tool?

iTunes U Course Manager is een gebruiksvriendelijke, via de browser toegankelijke tool van Apple waarmee onderwijsinstellingen complete cursussen kunnen samenstellen op basis van digitale materialen. iTunes U cursussen kunnen allerlei onderdelen bevatten die ook in gewone cursussen zijn opgenomen, zoals syllaby, hand-outs en toetsen. Daarnaast kunnen ze video en audio bevatten en andere onderdelen zoals URL’s en materialen uit de iBooks Store, de App Store, de Mac App Store en de iTunes Store.

Een voorbeeld van het gebruik

De iScholenGroep (ISG) is een onafhankelijke organisatie die een netwerk vormt van scholen die hun ervaringen delen op het gebied van informatietechnologie. De ISG behartigt de belangen van scholen die informatietechnologie gebruiken als middel tot vernieuwing en verbetering van hun onderwijs. Gezamenlijk hebben ze al vele iTunes U cursussen gemaakt en gepubliceerd. Meer informatie hierover is te vinden bij de iScholengroep.

Praktische tip

Volg een Apple Professional Development (APD) workshop en leer hoe leuk en makkelijk het is om mooie iTunes U cursussen samen te stellen. Meer informatie vindt u hier.

Bijzonderheden

  • iTUnes U is geoptimaliseerd voor de iPad.
  • Er is een handige gratis iTunes U app voor de iPad.
  • iTunes U werkt naadloos samen met iBooks en iOS Apps.
  • Docenten kunnen  leerlingen een code of een URL van de cursus sturen.
  • Cursussen kunnen ook open en internationaal verspreid worden.
  • In de iTunes U catalogus staan meer dan 750.000 gratis informatiebronnen.
  • Docenten die zijn verbonden aan een instelling met een iTunes U-site krijgen onbeperkte cloud ruimte voor cursussen, inschrijvingen en opslag.
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →