Mentimeter

Mentimeter

Met Mentimeter kun je een presentatie maken en vervolgens binnen die presentatie vragen verwerken. Deze vragen worden vervolgens met behulp van de smartphone beantwoord. De opdrachten kunnen polls zijn, maar ook vragen die de klas moet beantwoorden. Het is vervolgens mogelijk om de beantwoordde vragen te exporteren en te analyseren. Er zijn drie verschillende versies beschikbaar van dit tool, de gratis versie, de basis versie en de pro versie. De kosten zijn te vinden op deze pagina. Er is een (google) account nodig om dit tool te gebruiken.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Deze tool is goed te gebruiken om stof te presenteren en vervolgens tijdens de presentatie vragen te stellen. Dit kunnen natuurlijk ook peilingen zijn van de mening van de klas. Dit maakt de presentatie interactief en je genereert data waarmee je de antwoorden terug kan koppelen. Verder is Mentimeter ook goed voor de werkvorm quiz en de werkvorm discussie of debat.

Praktische tips

Er zijn gratis toegankelijke plaatjes en gifs geïntegreerd in dit tool, hierdoor hoef je niet op gebruiksrechten te zoeken.

Privacy

Geen data eigenaar. Verwerkersovereenkomst staat op de site, deelt data

Laatst bewerkt door op 21 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →