MIRO

MIRO

Miro is een digitaal whiteboard waar je post-it’s kunt plakken en rubriceren. Je vindt verschillende templates waardoor meerdere toepassingen mogelijk zijn. Met een gratis account kun je drie borden aanmaken.

Wat kun je ermee?

Miro is een digitaal whiteboard waarmee je met de gehele groep tegelijkertijd samen kan werken. Het is geschikt voor brainstormen en mindmappen, maar ook voor het visualiseren en rubriceren van informatie.  Miro is ook zeer geschikt voor het samenwerken in projecten.

Miro lite

Via https://miro.com/lite/ maak je snel een bord zonder account. Handig voor een snelle brainstorm of samenwerk sessie. Je hebt hier wel minder mogelijkheden en na 24 uur wordt je bord verwijderd.

Gratis account Miro.com

Wil je samenwerken met studenten, dan is een betaalde versie aan te raden. Bij het gratis account kun je deelnemers uitnodigen. Deze worden automatisch toegevoegd aan je team waardoor ze toegang hebben tot alle borden die je maakt (let op de AVG en afspraken die je school heeft gemaakt). Bij betaalde versies kunnen anonieme gebruikers (zonder inlog) ook bijdragen aan het bord.

Wil je voorkennis activeren, maak dan samen een mindmap. Stemmen of een mening geven kan bijvoorbeeld via het template ‘dot voting’ of ‘likert schaal’.  Je kan studenten samen informatie (tekst, video, bestanden of afbeeldingen) laten verwerken op een bord. Je zet hem dan in als presentatietool.

Hoe werkt het?

  • Je maakt een account aan op Miro.com.
  • Je kan een project aanmaken.
  • Kies voor ‘new board’ of kies één van de templates.
  • Pas het template aan door teksten, afbeeldingen, video’s of externe content te plaatsen.
  • Deel je bord via ‘share’ om samen te werken.

Waar is een handleiding te vinden?

Engelstalige handleiding via Miro.com

Laatst bewerkt door op 13 Juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →