PowToon

PowToon

Je gebruikt PowToon voor het maken van aantrekkelijke animatievideo’s, bijvoorbeeld om iets uit te leggen. Je begint met niets, een stappenplan of een bestaande template die je aanpast. Hierbij maak je gebruik van een uitgebreide bibliotheek met scenes, achtergronden, teksten, karakters, voorwerpen, geluiden, media en specials. Belangrijk is dat je eerst een script maakt, daarna de voice-over inspreekt en pas daarna de animatie gaat maken. Je hebt de neiging dat anders om te doen, maar dat is dus sterk af te raden.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Met deze tool kan je bijvoorbeeld een uitlegvideo maken van een spellingsregel of over sociale vaardigheden. Ook leerlingen kunnen met PowToon aan de slag. Laat ze bijvoorbeeld hun favoriete boek samenvatten en de samenvatting, of het belangrijkste hoofdstuk uit het boek, namaken als animatie met PowToon.

Praktische tips

Op de website van PowToon staan verschillende Engelstalige Tutorials (natuurlijk gemaakt met PowToon). Het gebruik van PowToon wordt gemakkelijker en duidelijker als je deze eerst bekijkt. En er is een uitgebreid Helpcenter.

Bijzonderheden

Er is een gratis versie met beperkte mogelijkheden (die gebruikt mag worden vanaf 18 jaar en ouder) en er zijn betaalde versies speciaal voor het onderwijs (ook bedoeld voor jongere gebruikers).

Laatst bewerkt door op 4 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →