Quayn

Quayn

Je kan de tool gebruiken voor de afname en analyse van digitale toetsen, examens en lessen.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

De leraar kan zelf een les of toets maken en deze voor leerlingen klaarzetten. De leerlingen maken de toets of doorlopen de les en vervolgens beschikt de leraar over de uitslagen en een uitgebreide analyse. Het kunnen (oefen)toetsen, lessen of examens zijn. De tool is goed te gebruiken bij het concept ‘flipping the classroom’. Daarnaast zijn er al tienduizenden toetsen en lessen beschikbaar die door anderen gemaakt zijn.

Praktische tips

De kosten zijn afhankelijk van de omvang van de school, oftewel het aantal leerlingen en leraren. De iPad-app voor het afnemen van de lessen/toetsen is gratis. Maak gebruik van de digitale materialen van uitgeverijen die via Quayn beschikbaar zijn. Bijzonderheden

  • De tool maakt het mogelijk om verschillende groepen en leerlingen met elkaar te vergelijken.
  • Gebruik van de tool levert tijdwinst op; alleen de open vragen hoef je zelf nog na te kijken.

Hoe is de tool inzetbaar bij mediawijsheid

Met Quayn worden toetsen gemaakt. Leraren kunnen dit middel goed gebruiken  om te testen of de leerlingen de competenties mediawijsheid bezitten. Er kan gestart worden met een introductietoets om te kijken wat de leerlingen al weten op dit gebied. Vervolgens kan er na het werken aan de competenties per onderdeel een toets worden gemaakt. Leraren kunnen ook gebruikmaken van toetsen die door anderen gemaakt zijn. Hier is echter wel een abonnement voor nodig.

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Henk Kroon, Hermann Wesselink College, 6 juni 2017

Quayn is een toetsprogramma waar je snel mee kan werken en dus niet erg ingewikkeld is. Er kunnen heel veel verschillende typen vragen worden gemaakt, waarbij foto’s, grafieken enz. kunnen worden toegevoegd.

Plus:

  • Het maken van een toets is eenvoudig.
  • Vele soorten vragen mogelijk.
  • Duidelijk overzicht van de resultaten.

Min:

  • Niet gratis
Laatst bewerkt door op 14 februari 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →