Storyjumper

Storyjumper

Met deze tool is het mogelijk om met de klas of individueel een zelf bedacht prentenboek te ontwerpen, te delen en eventueel te publiceren.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Als verwerkingsvorm van de les is het mogelijk om leerlingen een verhaal te laten bedenken over de aangeboden stof. Je kan ervoor kiezen om leerlingen dit in tweetallen te laten doen, individueel of klassikaal. Bij klassikaal gebruik is het verstandig om een ‘klasaccount’ aan te maken. Werken de leerlingen in tweetallen of individueel, dan is het verstandig om een ‘persoonlijk account’ aan te laten maken.

Praktische tips

Voordat er een prentenboek wordt gemaakt is het verstandig om uit te zoeken welk account nodig is. Daarbij is het ook aan te raden om van tevoren al een account aan te maken en als leerkracht eerst zélf de tool te onderzoeken en te ontdekken i.v.m. mogelijke opstartproblemen.

Bijzonderheden

Er moet een account worden aangemaakt. Er zijn twee keuzes: een klasaccount en een persoonlijk account. Als startformat is er een voorkant, 16 pagina’s en een achterkant. Het format kan nog worden aangepast in het aantal bladzijdes.

Laatst bewerkt door op 4 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →