Sutori

Sutori

Sutori kun je gebruiken voor alles wat je stap voor stap wilt behandelen (tijdlijnen, woordjes, samenvattingen, schema’s, etc.). Je kunt deze tool als docent gebruiken om klassikaal iets te behandelen en leerlingen kunnen er zelf mee aan de slag. Leerlingen kunnen ook zelf gebruik maken van de tool en hun eigen overzichten maken. Antwoorden op vragen kunnen zichtbaar gemaakt worden nadat de klas antwoord heeft gegeven. Het is mogelijk om samen te werken met collega’s aan een project. Ook leerlingen kunnen samenwerken aan een (deel) van een project. De tool is zowel in de klas als voor leerlingen individueel (of in groepen) te gebruiken.

Daarnaast is Sutori ook geschikt om in te zetten voor differentiatie in de les. Opdrachten kunnen in een verschillende tempo of op een verschillend niveau verwerkt worden. Een gemaakte Sutori kan door leerlingen bijvoorbeeld thuis worden bekeken (en de opdrachten gemaakt) waarna er in de klas dieper op de stof ingegaan kan worden.

Er is een gratis versie waarmee heel veel mogelijk is. Daarnaast is een betaalde versie met uitgebreidere mogelijkheden om resultaten op te slaan en analyses te doen.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Je kunt Sutori bijvoorbeeld gebruiken bij het behandelen van een tijdlijn. Je plaatst blokken met tekst, filmpjes, geluidsfragmenten, foto’s, quizvragen, etc. langs een verticale lijn die geprojecteerd wordt op een scherm of digiboard.

Praktische tip

Maak gebruik van de tutorial.

Bijzonderheden

Het is weer een andere manier van het aanbieden van lesstof. Door Sutori te combineren met bijvoorbeeld rode/groene kaarten of mini-whiteboards (of “wisbordjes”) worden alle leerlingen geactiveerd.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →