Sway

Sway

Met Microsoft Sway maak je in een handomdraai rapportages, presentaties, verhalen en meer. Vanuit verschillende bronnen (OneDrive, OneNote, Flickr, Bing, Youtube maar ook je eigen device of direct vanaf je camera) voeg je je content toe en Sway doet de rest voor je! Eigenlijk bestaat een Sway uit een stapel “kaarten” met tekst (kopteksten, standaardteksten) en/of media (afbeeldingen, video, insluitcode).

Je kunt kaarten bijvoorbeeld op een stapel leggen (zodat je ze tijdens de presentatie één voor één laat zien) of in een diavoorstelling of raster tonen. Of de ene afbeelding wegslepen door de volgende er overheen te trekken (bijvoorbeeld bij een voor-en-na-foto).

Je kunt gebruik maken van templates waarin de vormgeving vastligt. En als je je Sway niet mooi vindt, dan klik je op Remix en de inhoud blijft hetzelfde maar de uitstraling is totaal anders.

Een Sway is “responsive” dat wil zeggen dat deze op elk apparaat (computer, tablet, smartphone) goed te bekijken is. Een link naar je Sway kun je eenvoudig delen…

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Leerlingen kunnen een Sway maken die ze gebruiken als visuele ondersteuning bij hun spreekbeurt of boekbespreking. Dat is weer eens iets anders dan een statische powerpoint of flitsende Prezi. Sway is dan wel Engelstalig, het gebruiksgemak is heel erg groot. Leerlingen hebben vast snel door hoe het allemaal werkt.

Praktische tips

Laatst bewerkt door op 13 juni 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →