ThingLink

ThingLink

Waarvoor gebruik je deze tool

Met ThingLink maak je interactieve afbeeldingen die je met jouw leerlingen kunt delen. De afbeeldingen worden interactief gemaakt door extra informatie toe te voegen. Deze informatie kan worden toegevoegd met onder andere websites, filmpjes en andere bronnen. De leerlingen zien deze extra informatie door op de afbeelding te klikken. ThingLinks is ook te gebruiken voor Flipping the Classroom, waarbij je een video, schriftelijke uitleg, opdracht of testvragen integreert.

Een voorbeeld van het gebruik

De kaart van Europa kan gebruikt worden als interactieve afbeelding om kennis op te doen over de verschillende landen.  De leerling klikt bijvoorbeeld op Frankrijk en daarbij ziet de leerling extra tekst/ uitleg, videofilmpjes, links naar websites, tweets en andere afbeeldingen over Frankrijk. Hierna klikt  de leerling bijvoorbeeld op Tsjechië, waardoor de informatie over Tsjechië te voorschijn komt.

ThingLink kan op allerlei manieren worden ingezet in het klaslokaal. Maak bijvoorbeeld een opdracht of een hele les, waarbij je differentieert door op drie niveaus opdrachten aan te bieden. Je kunt ook de leerlingen zelf een Thinglink laten maken en deze vervolgens laten presenteren aan of gebruiken door de mede-leerlingen.

Praktische tip

Naast je eigen kun je ook een bestaande interactieve afbeelding van iemand anders gebruiken. Er kan gefilterd worden op meest gebruikte ThingLinks van de dag of de week. En er is een zoekfunctie om te zoeken op trefwoord.

Bijzonderheden

Er worden niet alleen ThingLinks aangeboden over vakken op school maar ook afbeeldingen over leuke onderwerpen als bijvoorbeeld de BMW 5 series.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →