Webpaden en meer

Webpaden en meer

Webpaden kun je inzetten als extra oefenstof, verdiepingslesstof, Pluswerk, keuzewerk, huiswerk of groepsopdracht. Webpaden zijn gesloten internetopdrachten waarin kinderen rond een bepaald onderwerp gedifferentieerde opdrachten maken. De antwoorden komen in een Word-document waarin je de afbeeldingen nog kunt aanpassen.  Een webpad bestaat over het algemeen uit negen vragen en minimaal drie zogenaamde ‘doe-opdrachten’. Bij de laatste kun je denken aan een bouwplaat, spelletje, een extra videoclip bekijken, een woordzoeker, kleurplaat, enz. Voor de kinderen die ‘wat meer aankunnen’ zijn er bij diverse webpaden ook twee ‘plus-opdrachten’ toegevoegd.

Er zijn verschillende soorten paden:

  • Webpaden: geschikt voor groep 6-7-8.
  • Piekerpaden: geschikt voor groep 7-8.
  • Minipaden: kleine webpaden voor groep 4-5-6. Minipaden maken gebruik van Schooltv-Beeldbankclips. Er horen antwoordbladen bij met multiple-choice vragen.
  • Canonpaden zijn gevarieerde internetopdrachten rond één van de onderwerpen uit de Canon van de Nederlandse geschiedenis. Een kruiswoordpuzzel vormt hierbij het uitgangspunt.

Bij allevier soorten zijn voor de leerkracht antwoordbladen beschikbaar. De Webpaden zijn gratis. Voor de antwoordbladen moet je een klein bedrag betalen.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Bij behandeling van de wereldgodsdiensten verdeel je de klas in groepjes. Elk groepje maakt één van de webpaden die er zijn over religies/godsdiensten. Ieder groepje maakt na afloop een Powerpoint, Prezi of TipTile en presenteert deze aan de rest van de groep.

Praktische tips

Behalve de webpaden vind je op deze site voor alle groepen nog veel meer e-learning materiaal.

Bijzonderheden

  • Webpaden en Piekerpaden worden ook ingezet door Acadin.
  • Scholen die Leskompas gebruiken, hebben gratis toegang tot de antwoordbladen.
Laatst bewerkt door op 3 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →