Wikiwijs Maken

Wikiwijs Maken

De tool Wikiwijs Maken gebruik je om zelfstandig of samen met collega’s lesmateriaal te maken of bestaand materiaal aan te passen. Upload je eigen materiaal of combineer meerdere (bestaande) lesmaterialen tot een nieuw geheel, een arrangement. Om lessen in Wikiwijs te bekijken of te volgen heb je geen inlogaccount nodig. Als je lessen wil aanmaken of aanpassen, heb je een inlogaccount nodig. Dat loopt via de Entree Federatie, dus via je schoolaccount.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Je wilt bijvoorbeeld een Stercollectie van VO-content gebruiken, maar je vindt de aanpak van een opdracht niet geschikt. Je maakt dan een kopie van de opdracht en past de opdrachtomschrijving aan. Daarna zet je je leerlingen ermee aan het werk. Andere zaken die je kunt vervangen: video, audio, afbeelding, toets/oefening.

Praktische tips

  • Ga niet in je eentje aan de slag, maar werk samen met collega’s aan een arrangement. Er zijn twee manieren: vraag een collega als co-auteur, of maak een team aan om aan één of meerdere lessen samen te werken.
  • Bekijk ook deze kickstarter van Leerling2020.

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Cérise Sangers-Keuren, Sint-Janscollege, 7 november 2017

Wikiwijs is een leermiddelenplatform met volop mogelijkheden. Log in met je schoolaccount of Entree-account en kijk eens rond naar wat collega’s gemaakt hebben. Gebruik eventueel de Kickstarter Wikiwijs van leerling 2020. Personaliseer, arrangeer of ontwikkel je eigen (interactieve) digitale lessen zoals jij dat graag wilt. Je kunt ook samenwerken met collega’s aan een arrangement. Vervolgens publiceer en deel je jouw arrangement op www.wikiwijs.nl. Zet jouw link in de ELO op jouw school en maak daardoor jouw materiaal gemakkelijk toegankelijk voor zowel collega’s als jouw leerlingen.

Plus:

  • Je bepaalt zelf de opbouw / indeling van jouw interactieve les.
  • Gemakkelijk toegankelijk voor zowel docenten als leerlingen.
  • Er is veel beschikbaar (interactief) digitaal leermateriaal.
  • Arrangementen zijn snel en gemakkelijk aan te passen.
  • Wikiwijs werkt op alle devices.

Min:

  • Qua lay-out zou het fijn zijn als er meer mogelijkheden zijn.
Laatst bewerkt door op 6 april 2020
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →