WordPress

WordPress

WordPress is een publicatieplatform dat je in kunt zetten voor bijvoorbeeld websites, digitale portfolio’s, klassensite, elo, databank, excursieblog of beeldenbank.

Wat kun je ermee?

Als docent kun je complete lessen met alle bronnen en opdrachten in de juiste volgorde klaarzetten voor studenten. Studenten kunnen een gepersonifieerde WordPress blog gebruiken om hun vorderingen te documenteren.

Hoe werkt het?

WordPress.com is een gratis kant-en-klare WordPress, maar wel met veel beperkingen, en met advertenties. Als je meer met WordPress gaat doen heb je al gauw de echte nodig, en dat is die van wordpress.org.
Met een CMS als WordPress kan je overal, en op alle devices inloggen om pagina’s te wijzigen of toe te voegen, zelfs vanaf je telefoon.
Als je inlogt kom je in het Dashboard.
Voor de vormgeving zijn er ontelbare thema’s verkrijgbaar (gratis of betaald). Er zit een handige zoek-functie in WordPress voor je bezoekers.
Je kan users aanmaken en die rollen geven, zoals Contributor (alleen artikelen invoeren), Author (artikelen invoeren en publiceren) en Super Admin (die kan alles).
Er zit versiebeheer op, dus je kan terug naar vorige versies.
Je ziet precies wie wanneer wat heeft gedaan.
Per bericht kunnen bezoekers reacties plaatsen.
Er is een WYSIWYG-editor, zodat je tekst eenvoudig kan opmaken – net als in Word.
Plaatjes toevoegen kan via de knop “Media toevoegen“.
Meestal heb je niks meer nodig dan dit!
Met een Enter of Return krijg je een nieuwe paragraaf, met een extra witregel.
Via de knoppen rechtsboven kun je de preview bewerken (Visueel), of de HTML-code bewerken (Tekst) voor meer mogelijkheden.

Waar is een handleiding te vinden?

Handleiding WordPress

Laatst bewerkt door op 21 Juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →