YouTube

YouTube

Youtube is een tool waarmee je video’s kunt delen met anderen en filmpjes van anderen kunt vinden. Omdat Youtube van Google is kun je hier ook met je Google account inloggen.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Je kunt filmpjes van anderen vinden zonder account. Als je filmpjes wilt uploaden echter, zul je moeten inloggen. Dit doe je met je Google Account. Klik rechts boven op het camera icoon, en daarna op video uploaden. Als je het bestand hebt geselecteerd dat je wilt uploaden. Vervolgens kun je wat meer details invullen die bij het filmpje komen te staan. Een “thumbnail” is het plaatje dat bij de video staat wanneer er naar gezocht wordt. Wanneer je klaar bent met het invullen van de details en Video-elementen, kun je bij zichtbaarheid selecteren wie het allemaal te zien krijgen.

Youtube is inmiddels al zo groot dat je over bijna elk onderwerp wel wat kunt vinden. Als je een account hebt, en je hebt een kanaal van iemand gevonden die video’s maakt die voor jou relevant zijn. Dan kun je je op dit kanaal abonneren, als dit kanaal dan een nieuwe video publiceert verschijnt deze op je home pagina.

Praktische tips

Privacy

Youtube bouwt een profiel op, ook zonder inloggen, door combinatie van div unieke gegevens.

Laatst bewerkt door op 21 Juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →