Zoom

Zoom

Zoom is een tool dat het mogelijk maakt om met meerdere mensen een online gesprek te organiseren. Je kan het gebruiken voor vergaderingen maar ook voor het geven van lessen. Dit kan met gebruik van een camera of zonder. Er zijn veel opties om zoom zo in te stellen dat het goed past bij het doel van de vergadering/les. De “Host” (gespreksleider) kan bijvoorbeeld een wachtruimte aanmaken zodat hij/zij de deelnemers eerst kan goedkeuren. Indien gewenst is het mogelijk om alle deelnemers aan het gesprek tegelijk in beeld te hebben. De functies dat de gespreksdeelnemers allemaal standaard niet kunnen spreken kan ook erg nuttig zijn voor lessen. Geïntegreerd in Zoom is een planner voor overleggen. Zo kan iedereen makkelijk zien wanneer het volgende gesprek er weer aan komt. De basis versie is gratis, maar hierbij kan een groepsgesprek maar 40 minuten duren voordat het wordt gestopt. De betaalde versie kent deze beperking niet, kosten zijn hier te vinden.

Een voorbeeld van het gebruik

Allereerst maak je of een account aan, of log je in via je Google/Facebook account. Hierna klik je op “Sign up for free”, dit neemt je meteen naar het “Meetings” scherm. Hier kun je vervolgens gelijk een nieuwe meeting toevoegen. Voor je verschijnt er een formulier, waarin je de “meeting” kan aanpassen. Als dit allemaal naar wens is ingevuld, druk je op save meeting. Hierna zie je een overzicht van de meeting die je hebt gecreëerd. Deze kan nu gedeeld worden met de deelnemers, door de URL te kopiëren en te sturen naar de desbetreffende scholieren/collega’s.

 Praktische tip

  • Zoom kan makkelijk je geplande meetings delen met je digitale kalender. Dit werkt met Google Calender, Outlook Calender en Yahoo Calender.
  • Voor een meer visuele uitleg over Zoom is hier een link naar een heel aantal gedetailleerde video’s.
  • LET OP: Er zijn diverse beveiligingsissues met Zoom. De beloftes over veiligheid ook in de verwerkersovereenkomst stroken niet met de praktijk. Hier is een link naar het privacy beleid van Zoom.
  • Uitgebreide video handleiding
  • Handleiding
Laatst bewerkt door op 13 Juni 2021
← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →